New Microsoft Edge based on Chromium – error status: 1603

I recently ran into to an issue deploying the New Microsoft Edge, for some reason it kept failing with Error status 1603 on most of the systems.

The deployment version was version: 87.0.664.47
It kept failing on a lot of systems with build: 1803, I did suspect a missing KB of some kind, but did not find any apparent prerequisites missing.

Tried the same method for the latests version – 87.0.664.60, both downloaded from: https://www.microsoft.com/en-us/edge/business/download and everything seem to be working, now deployed to more then 2000 systems.

CustomAction DoInstall returned actual error code -2147219187 (note this may not be 100% accurate if translation happened inside sandbox)

Error 1722. There is a problem with this Windows Installer package. A program run as part of the setup did not finish as expected. Contact your support personnel or package vendor.  Action DoInstall, location: C:\WINDOWS\Installer\MSI9085.tmp, command: /silent /install "appguid={56EB18F8-B008-4CBD-B6D2-8C97FE7E9062}&appname=Microsoft Edge&needsAdmin=True&usagestats=0&ap=stable-arch_x64" /installsource enterprisemsi /appargs "appguid={56EB18F8-B008-4CBD-B6D2-8C97FE7E9062}&installerdata=%7B%22distribution%22%3A%7B%22msi%22%3Atrue%2C%22system_level%22%3Atrue%2C%22verbose_logging%22%3Atrue%2C%22msi_product_id%22%3A%2292749E40-069E-3467-BB1F-78BB266190E2%22%2C%22allow_downgrade%22%3Afalse%2C%22do_not_create_desktop_shortcut%22%3Afalse%2C%22do_not_create_taskbar_shortcut%22%3Afalse%7D%7D" 

MSI (s) (10:A8) [13:21:48:649]: Product: Microsoft Edge -- Error 1722. There is a problem with this Windows Installer package. A program run as part of the setup did not finish as expected. Contact your support personnel or package vendor.  Action DoInstall, location: C:\WINDOWS\Installer\MSI9085.tmp, command: /silent /install "appguid={56EB18F8-B008-4CBD-B6D2-8C97FE7E9062}&appname=Microsoft Edge&needsAdmin=True&usagestats=0&ap=stable-arch_x64" /installsource enterprisemsi /appargs "appguid={56EB18F8-B008-4CBD-B6D2-8C97FE7E9062}&installerdata=%7B%22distribution%22%3A%7B%22msi%22%3Atrue%2C%22system_level%22%3Atrue%2C%22verbose_logging%22%3Atrue%2C%22msi_product_id%22%3A%2292749E40-069E-3467-BB1F-78BB266190E2%22%2C%22allow_downgrade%22%3Afalse%2C%22do_not_create_desktop_shortcut%22%3Afalse%2C%22do_not_create_taskbar_shortcut%22%3Afalse%7D%7D" 

MSI (c) (C4:44) [13:21:48:771]: Windows Installer installed the product. Product Name: Microsoft Edge. Product Version: 87.0.664.47. Product Language: 1033. Manufacturer: Microsoft Corporation. Installation success or error status: 1603.

Any ideas, other then deploying latest and greatest? Let me know

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.